(+46)0476 - 716 00

info@sjostugan.com

8.00-21.00 alla dagar

AKTIVITETER

Badtunna

Prislista

100:-/ vuxen

50:-/ barn

Abonnera

Badtunna 500:-

Bastu & badtunna 2000:-

Bastubåt

Hyr vår helt nya bastubåt för en spakväll med kompisgänget eller företaget. Basta, bada och njut av utsikten året om. Perfekt för att slappna av, ta en paus från vardagen och umgås.

Prislista

180:-/ vuxen

90:-/ barn

Abonnera

Bastu 1500:-

Båtar & Kanoter

På campingen kan du hyra både kanoter, kajaker och roddbåtar för 3 timmar eller längre. Ta med en picknickkorg och paddla ut till någon av de många öarna i Möckeln eller varför inte ta med tält och ta en lite längre tur. Flytvästar och paddlar ingår alltid i priset. Vi erbjuder uthyrning av kanoter och kajaker mellan Virestad och Gustavsfors om ni skulle önska att paddla på Helge Å. Börja i Virestad och paddla tillbaka till oss på Sjöstugan, en rutt som är ca 3-5 dagar. Det går även bra att börja på flera andra platser utefter Helge Å. För att övernatta krävs övernattningscheckar som finns att köpa hos oss, de kostar 100:-/natt & kanot. Kontakta oss om ni är intresserade att ta en underbar tur på Helge Å!

Prislista

Kanot

3h 220:-

Dag 350:-

Dygn (24 h) 400:-

Vecka 1200:-

Båt

3h 400:-

1 dag (mellan 8–21): 500:-

Dygn (24 h) 600:-

Vecka 1800:-

Badstrand

Svalka dig med ett dopp i det blå eller ta en skön dag på Bökhults badstrand, bara steg från Sjöstugan. På badstranden finns förutom sandstrand även en badbrygga, lekplattform, beachvolleyplaner och en grillplats.

Beachvolley

Utmana familjen på beachvolleyboll, har du inte egen boll finns det att låna i receptionen.

Fiske

I sjön Möckeln finns det gott om fisk – abborre, mört och gädda men även gös och mal. Det går utmärkt att fiska från strandkanten men vill man få de riktigt stora fiskarna kan man hyra en båt från oss och ro ut till de djupare delarna av sjön. I September 2017 fick vår gäst Michael Hader upp en 8 kg gädda.

Fiskekort prislista

Dygnskort 100:-

Veckokort 250:-

4-veckors kort 300:-

Årskort 500:-

Barn, upp till den dag man fyller 16 år, fiskar gratis.

Äventyrsgolf

Några meter ifrån sjön Möckeln, precis vid receptionen ligger vår nya äventyrsgolfbana med nio hål. Spela en runda med kompisarna, gör det till en afterwork eller varför inte avsluta kvällen med en runda i solnedgången?

pris

Vuxna: 60 SEK

Barn under 15 år: 40 SEK

Älmhults kommun har gjort en film om Älmhult riktad till turism. Ta gärna en titt!

I OMGIVNINGEN

IKEA+IKEA MUSEUM

IKEA grundades av Ingvar Kamprad och öppnade sitt första varuhus i Älmhult 1958. IKEA museum är inrymt i det som en gång var det allra första IKEA varuhuset och är ett omtyckt besöksmål i Älmhult. Det nya varuhuset har världens största IKEA sortiment och är även det väl värt ett besök.

IKEA Museum är berättelsen om IKEA. I dåtid, nutid och framtid. På IKEA Museum kan du följa med från starten i Älmhult och vidare ut i världen. När du vill ta en paus kan du göra det i deras restaurang och i deras butik kan du handla unika produkter som endast finns där.

Linnés Råshult

I Råshult någon mil utanför Älmhult föddes 1707 Carl Linneaus, senare adlad till Carl von Linné. Han kom att bli Sveriges största botaniker och lade grunden för den moderna namngivningen inom biologi. Vid hans födelsegård finns idag ett stort kulturreservat med en möjlighet att färdas tillbaka till 1700-talets landskap. När du har besökt ängarna, trädgårdarna och de gamla husen kan en lunch i det KRAV märkta caféet sitta väl till pass.

Golf

Älmhults Golfklubb har en naturskön 18-håls bana bara minuter från Sjöstugan. Banan är en park- och skogsbana, anpassad efter miljön där den ligger. Vid banan ligger dessutom Goaroije, en restaurang väl värd att besöka. Vi erbjuder tillsammans med Älmhults Golfklubb ett paketerbjudande. För mer info kontakta oss.

Naturreservat

I Älmhults kommun finns nio naturreservat, bland annat Höö, Kronan och Vakö myr. För den som tycker om att vandrar i skog och mark är ett besök till något av dessa naturreservat ett måste. I receptionen finns kartor och mer information om dessa och många andra naturområden man kan besöka.