På området

Bastubåt/jacuzzimore_vert

Hyr vår helt nya bastubåt och jacuzzi för en spakväll med kompisgänget eller företaget

Bastubåt/jacuzziclose

Hyr vår bastubåt och/eller jacuzzi för en spakväll med kompisgänget eller företaget. Basta, bada och njut av utsikten året om. Perfekt för att slappna av, ta en paus från vardagen och umgås.

Prislista

Bastu 150:- / person
Jacuzzi 150:- / person
Bastu + Jacuzzi 300:- / person

Abonnera

Bastu 1500:-
Jacuzzi 1500:-
Bastu + Jacuzzi 2500:-
Båtar & Kanotermore_vert

Hyr båt eller kanot för någon timme och paddla runt på sjön eller en vecka på Helge Å

Båtar & Kanoterclose

På campingen kan du hyra både kanoter, kajaker och roddbåtar för 3 timmar eller längre. Ta med en picknickkorg och paddla ut till någon av de många öarna i Möckeln eller varför inte ta med tält och ta en lite längre tur. Flytvästar och paddlar ingår alltid i priset.

Vi erbjuder uthyrning av kanoter och kajaker mellan Virestad och Gustavsfors om ni skulle önska att paddla på Helge Å. Börja i Virestad och paddla tillbaka till oss på Sjöstugan, en rutt som är ca 45 km. Det går även bra att börja på flera andra platser utefter Helge Å. För att övernatta krävs övernattningscheckar som finns att köpa hos oss, de kostar 50:-/natt & kanot. All information finns på hemsidan helgea.nu.
Kontakta oss om ni är intresserade att ta en underbar tur på Helge Å!

Prislista

3h 160:-
Dag 260:-
Dygn (24 h) 300:-
Vecka 1000:-
Badstrandmore_vert

Granne med oss ligger den populära Bökhults badstrand, passa på att ta ett dopp

Badstrandclose

Svalka dig med ett dopp i det blå eller ta en skön dag på Bökhults badstrand, bara steg från Sjöstugan. På badstranden finns förutom sandstrand även en badbrygga, lekplattform, beachvolleyplaner och en grillplats.

Beachvolleymore_vert

På stranden finns två välskötta beachvolleyplaner, utmana familjen

Beachvolleyclose

Utmana familjen på beachvolleyboll, har du inte egen boll finns det att låna i receptionen.

Fiskemore_vert

Sjön Möckeln är välkänd för sin tillgång på fisk, framförallt gös

Fiskeclose

I sjön Möckeln finns det gott om fisk – abborre, mört och gädda men även gös och mal. Det går utmärkt att fiska från strandkanten, en tysk gäst fick upp en sexkilos gös 10 meter från sin husvagn under sommaren 2015, men vill man få de riktigt stora fiskarna – hyr en båt från oss och ro ut till de djupare delarna av sjön.

Fiskekort prislista

Dygnskort 100:-
Veckokort 200:-
4-veckors kort 250:-
Årskort 400:-

Barn, upp till den dag man fyller 16 år, fiskar gratis.

Äventyrsgolfmore_vert

Spela en runda på vår nya äventyrsgolf, bara meter från sjön.

Äventyrsgolfclose

Några meter ifrån sjön Möckeln, precis vid receptionen ligger vår nya äventyrsgolfbana med nio hål. Spela en runda med kompisarna, gör det till en afterwork eller varför inte avsluta kvällen med en runda i solnedgången?

Pris

Vuxna: 60 kr
Barn under 15 år: 40 kr

I omgivningen

IKEAmore_vert

Älmhult är IKEAs födelseort, besök IKEA museet eller varuhuset

IKEAclose

IKEA grundades av Ingvar Kamprad och öppnade sitt första varuhus i Älmhult 1958, idag byggs det första varuhuset om till ett museum men redan idag finns ett litet museum tillgängligt. Det nya varuhuset har världens största IKEA sortiment och är väl värt ett besök.


I omgivningen
Linnés Råshultmore_vert

Carl von Linné föddes i Råshult, ca 15 minuter med bil från Sjöstugan

Linnés Råshultclose

I Råshult någon mil utanför Älmhult föddes 1707 Carl Linneaus, senare adlad till Carl von Linné. Han kom att bli Sveriges största botaniker och lade grunden för den moderna namngivningen inom biologi. Vid hans födelsegård finns idag ett stort kulturreservat med en möjlighet att färdas tillbaka till 1700-talets landskap. När du har besökt ängarna, trädgårdarna och de gamla husen kan en lunch i det KRAV märkta caféet sitta väl till pass.


I omgivningen
Golfmore_vert

Älmhults Golfklubb har en utmärkt 18-håls bana som är väl värt ett besök

Golfclose

Älmhults Golfklubb har en naturskön 18-håls bana bara minuter från Sjöstugan. Banan är en park- och skogsbana, anpassad efter miljön där den ligger. Vid banan ligger dessutom Goaroije, en restaurang väl värd att besöka. Vi erbjuder tillsammans med Älmhults Golfklubb ett paketerbjudande – hotell ink. frukost och golf från 750 kr/person.

Enkelrum: 1150 kr/person
Dubbelrum: 750 kr/person


I omgivningen
Naturreservatmore_vert

I Älmhult har vi flera naturreservat med mycket vacker natur och goda möjligheter att ströva runt i

Naturreservatclose

I Älmhults kommun finns nio naturreservat, bland annat Höö, Kronan och Vakö myr. För den som tycker om att vandrar i skog och mark är ett besök till något av dessa naturreservat ett måste. I receptionen finns kartor och mer information om dessa och många andra naturområden man kan besöka.